Valsts prezidenta kundze viesojas rehabilitācijas centrā “Vaivari”

Ceturtdien, 3.decembrī, Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone viesojās Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) “Vaivari”, kur iepazinās ar bērnu un jauniešu rehabilitācijas programmām. Tikšanās laikā ar NRC “Vaivari” un tā attīstības fonda vadību prezidenta kundze piekrita kļūt par NRC “Vaivari” attīstības fonda bērnu un jauniešu projektu patronesi.

Pasākuma laikā notika projekta “Bērnu laukuma izveide bērniem ar funkcionēšanas traucējumiem” prezentācija, kura būvniecība tiks uzsākta nākamajā gadā.

“Priecājos par iespēju šodien būt kopā ar jums Vaivaros un iepazīties ar centra darbību, medicīnas personālu un pacientiem. Ideja par bērnu laukumu, kas pielāgots bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem, ir ļoti slavējama un atbalstāma, jo tas palīdz dažādot rehabilitācijas procesu. Rotaļājoties bērni spēj kaut uz mirkli aizmirst par savu slimību un justies laimīgi. Bērnu laukums būs ne tikai vieta rotaļām, bet arī vieta kur socializēties, attīstīties un iegūt jaunas spējas. Paldies Vaivaru un tā attīstības fonda cilvēkiem par šo ideju! Es aicinu sabiedrību ieklausīties, sadzirdēt un atbalstīt šo projektu,” sacīja Iveta Vējone.

Apmeklējuma laikā Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone iepazinās ar rehabilitācijas centra un tā attīstības fonda darbību, pārrunāja aktuālākās problēmas un risinājumus bērnu un jauniešu ar funkcionēšanas traucējumiem pilnvērtīgākai iekļaušanai ikdienas dzīvē.